3 основни причини за грешки в ядрото

3

Грешката в ядрото е неуспех в някои кодове, критични за Windows. Ако някога сте срещали син екран на смъртта (BSoD), тогава сте виждали грешка в ядрото. Windows всъщност е няколко слоя програми, създадени да работят заедно. Можете да мислите за Windows, сякаш е вашето тяло, като много части работят заедно, за да направят едно цяло, и подобно на вашето тяло, някои части на Windows са по-важни от други.

Ядрото е най-важната част от Windows. Включва критични програми за обработка на неща като управление на паметта и драйвери на устройства за графичната карта. Тези програми са като сърцето и мозъка на тялото. Ако нещо в ядрото се срине, това често ще доведе до срив на целия Windows.

Неуспехи в софтуера

Тъй като в ядрото има много програми, има много възможности за поява на грешки. Въпреки че Microsoft прави обширно тестване, за да се отърве от грешки, техните съоръжения за тестване не могат да преминат през всички комбинации, които милиарди компютри използват с Windows, когато някои грешки преминат.

Много от грешките в ядрото обаче са в драйвери на устройства, написани от компании, които произвеждат хардуер, а не от Microsoft. Вашата графична карта например вероятно използва драйвер, създаден от видеокомпанията. Тези компании често работят с Microsoft, за да тестват своите драйвери, но това, че компаниите работят заедно, добавя допълнителен слой сложност.

Хардуерни неуспехи

Хардуерна повреда може да доведе до грешка в ядрото. Ако вашата видеокарта се провали, тя може да изпрати лоши данни към драйвера на графичното устройство, който след това се срива, създавайки грешка в ядрото. Ако вашият твърд диск се провали, той може да повреди файловете, използвани от Windows, и да причини срив на програмите, които използват тези файлове.

Неуспехи в системния регистър

Неуспехите в системния регистър могат да причинят грешки в ядрото. Регистърът е база данни с информация, която Windows използва за съхраняване на информация за програми. Ако регистърът се повреди, програмите, които го използват, могат да причинят грешки в ядрото.

Корупцията в системния регистър може да се дължи на софтуерни или хардуерни грешки. Софтуерната повреда може да дойде от грешка в една от програмите, която записва информация в системния регистър. Или ако изключите компютъра си, без да направите пълно изключване, файловете в системния регистър може да не се запишат напълно на диска. Повреда на хардуера може да се случи, когато твърдият диск се повреди, което води до загуба на части от файловете на системния регистър. Добре е да направите някои изследвания за грешки в ядрото и други проблеми в системния регистър.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta