Полезни съвети за избор на най-добрата игрална дънна платка

П

Дънната платка е сърцето на цялата компютърна система. Това е частта, която свързва всички останали части заедно и се уверява, че те работят гладко. Като такъв, изборът на най-добрата игрална дънна платка е най-важната задача, която трябва да направите, когато изграждате игрален компютър. Тази статия ще ви научи как да изберете най-добрата дънна платка за игри.

Решете кой тип процесор да използвате

Това може да изглежда без значение за избора на дънна платка. Всъщност това е най-важното нещо, което трябва да направите, преди да изберете дънна платка. Причината е, че видът на процесора ще определи вида на дънната платка, от която се нуждаете. Например, ако изберете процесор Intel, тогава трябва да вземете дънната платка socket 775, иначе процесорът няма да се побере в дънната платка. Решаването на вида на процесора ще ви помогне да направите по-добър избор при избора на най-добрата дънна платка за игри.

Определете дали дънната платка поддържа типа на процесора, който сте избрали

Както споменахме по-горе, ако използвате процесор Intel, трябва да вземете дънна платка socket 775, докато процесорът AMD изисква дънна платка socket AM2. В допълнение, някои от по-старите дънни платки на сокета 775 не поддържат двуядрени процесори (въпреки че използват един и същ сокет) или дори четириядрени процесори. Разгледайте уебсайта на производителя, за да получите потвърждение, преди да купите дънната платка.

Функция за овърклок

Ако овърклоквате процесора си, трябва да вземете дънна платка, която ви позволява да променяте скоростта на FSB и напрежението на процесора на малки стъпки.

Поддръжка на RAM и липса на слот за памет

Дънната ви платка трябва да може да поддържа DDR2 RAM, поради простата причина, че DDR2 в момента е най-бързата RAM на пазара. Допълнително нещо, което трябва да се отбележи, е максималната скорост на RAM, която дънната платка поддържа. Някои дънни платки могат да поддържат само до DDR2 667MHz RAM, докато най-новите могат да поддържат до DDR2 1066MHz.

Освен това може да искате да надстроите RAM в бъдеще, следователно текущата ви дънна платка трябва да има поне 4 слота за памет и да поддържа до 8 GB RAM, така че да имате възможност за надграждане в бъдеще.

SLI / Crossfire готов

Дънната платка, готова за SLI / Crossfire, означава, че можете да използвате две еднакви високоефективни графични карти, за да изобразявате графиката, като по този начин постигате по-бързи и по-реалистични видео ефекти. Не всяка дънна платка поддържа тази функция. Тъй като видеоефектите стават все по-усъвършенствани, скоро технологията SLI или Crossfire ще стане стандарт за видео показване. Следователно, дори и да не използвате тази технология сега, все пак е препоръчително да вземете игрална дънна платка с функция SLI или Crossfire.

SATA 2 контролер

SATA2 може да прехвърля данни с двойно по-голяма скорост от SATA 1. Що се отнася до игрите, всяка една скорост е от значение и това увеличаване на скоростта може да бъде решаващият фактор във вашата игра. SATA 2 портът е обратно съвместим със SATA 1 устройства, но не и обратното. По-добре е да вземете дънна платка, която поддържа SATA 2 устройства. Освен това, ако използвате RAID, трябва да вземете дънна платка, която има четири порта SATA 2.

Допълнителни функции

Може да помислите за допълнителни функции като допълнителни USB2.0 портове, firewire, интегрирана LAN и LED на предния панел, когато избирате дънна платка за игри. Някои дънни платки съдържат повече функции от другите и трябва да сравнявате наоколо, за да видите разликите.

Функции като интегриран звук и видео не са толкова важни в най-добрата игрална дънна платка, тъй като те не биха могли да допринесат добре за добра игрална сесия. За игрален компютър трябва да вземете отделна графична карта и звукова карта, за да играете най-новата игра на пазара.

Заключение

Когато получавате най-добрата дънна платка за игри, струва си да направите проучване на пазара и да сравните с различни платки. Тъй като това е най-важната част в цялата компютърна система, никога не пестете пари за нея.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta