Какво е термометър?

К

Термометърът е вид инструмент, който можете да използвате за измерване на телесната температура. Може да сте виждали това устройство в болници, където медицински сестри и лекари ги използват за измерване на телесната температура на пациентите. Освен това те се използват и за измерване на температурите на храната, водата и въздуха. Живачните или клиничните термометри са специално проектирани с цел измерване на температурите на човешкото тяло. Прочетете, за да научите повече.

В тази статия ще се спрем на три вида термометри: живачни, цифрови и инфрачервени. Ще разгледаме подробности за всеки тип единици, за да ви помогнем да научите повече за тях. Това ще ви улесни при избора на единица, която може да отговори на вашите нужди за измерване на температурата. Просто се уверете, че знаете от какво се нуждаете.

Термометър с живак

На първо място, трябва да разклатите устройството, което ще премести живака вътре в тръбата. След това трябва да поставите маркираната част на устройството под езика си за около две минути. Не отваряйте уста през това време или четенето може да е неточно.

Друг начин е да поставите глюкомера в подмишницата си. За този метод трябва да изчакате малко по-дълго, което трябва да е поне 3 минути.

Цифров термометър

Това устройство има топлинен сензор, известен като термистор. Това, което го отличава от живачния тип е, че предлага по-голяма гъвкавост. Освен това може да ви даде точно отчитане за по-малко от минута.

Тази единица е по-сложна в сравнение с традиционния тип. Тези устройства разполагат с полупроводников елемент за измерване на температурата. Микропроцесорът вътре в тези термометри може да даде отчитане за по-малко от 30 секунди. Това устройство получава необходимата мощност от малка батерия. Вътрешният микропроцесор се изключва, когато се държи за продължителен период от време.

Инфрачервен термометър

Тези единици използват инфрачервена светлина, за да измерват температурата. Не е нужно да докосвате тялото си с това устройство, за да получите четене. Основен недостатък на измервателния уред е, че те могат да измерват само температурата на повърхността на нещо. Предимството е, че те могат незабавно да дадат точен прочит.

Общи черти

  • Позволява бързо откриване на телесна / повърхностна температура

  • Позволява бързо показване на резултатите на LCD екрана

  • Отговорът на устройството е доста бърз

  • Може да се използва за измерване на температури между 89,6F и 108,5F

  • Може да помогне за измерване на повърхностната температура, без да докосвате повърхността

  • Алармите могат да се регулират, за да известяват, когато температурите надхвърлят програмираната граница

  • Оптималното разстояние, между което уредът може да измерва температурите, е между 1,9 и 5,9 инча

  • Уредът е достатъчно здрав, за да издържа на падания

  • Не е необходимо да получавате резервни консумативи

  • Предотвратява разпространението на инфекция от един човек на друг

Вземането

И така, това беше описание на различни видове термометри. Въз основа на предимствата и недостатъците на всяко устройство можете лесно да направите избор. Всяка единица има своите плюсове и минуси. Изборът зависи от вашите нужди и предпочитания.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta