Как да предпазим вашата графична карта ATI Radeon HD 4890 от списъка като "Неразпознато устройство" в Windows 7

К

Графичната карта ATI Radeon HD 4890 може да се появи като неизвестно устройство в Windows 7 след нова инсталация на вашата операционна система. Това е така, защото на вашия компютър ще останат само вградени драйвери на устройства, като драйвери за клавиатура, мишка и CD / DVD устройство. От друга страна, периферни устройства като Ethernet карта, мрежов адаптер и видео контролер ще бъдат изброени като неизвестни устройства или проблемни устройства и ще изискват преинсталиране на драйвери на устройства.

Видео контролер като графичната карта ATI Radeon HD 4890 ще бъде неизползваем, без да инсталирате необходимия драйвер на устройството. В този случай компютърът ще използва само драйвера Microsoft OpenGL (вграден драйвер за Windows OS). Това ще доведе до по-бавни или по-лоши графични дисплеи и ограничени възможности за разделителна способност. За да поправите това, е необходимо да инсталирате правилния драйвер за вашата графична карта, или от инсталационния компактдиск, или като изтеглите най-новата версия онлайн. Ако не сте внимателни, може в крайна сметка да инсталирате грешен или несъвместим драйвер и да предизвикате още повече проблеми и разочарования.

Ето трите практически стъпки, които можете да предприемете, за да разрешите този проблем и да избегнете извеждането на графичната карта ATI Radeon HD 4890 като неизвестно устройство във вашата операционна система Windows 7.

1. Потвърдете самоличността на вашето неизвестно устройство

Преди да изтеглите драйверите на устройството, трябва да потвърдите, че проблемното неизвестно устройство наистина е картата ATI Radeon HD 4890. Това е много важно, особено ако в диспечера на устройствата на вашия компютър има повече от едно неизвестно устройство. Можете да направите това, като проверите идентификационните номера на доставчика и устройството на вашето устройство:

 1. Щракнете върху бутона Windows
 2. Щракнете върху Контролен панел
 3. Щракнете върху Система и сигурност
 4. Щракнете върху Диспечер на устройства
 5. Щракнете с десния бутон върху неизвестното устройство
 6. Щракнете върху Свойства
 7. Щракнете върху Подробности
 8. Изберете Път на екземпляра на устройството
 9. Потърсете VEN _ **** и DEV _ ****. Ако е Radeon HD 4890, от буквено-цифровите данни трябва да имате VEN_1002 (ID на доставчика = 1002), DEV_9460 (Device ID = 9460)

2. Потвърдете типа на вашия Windows 7 (32-битов или 64-битов)

Това е много важно, за да се избегне изтеглянето на несъвместими драйвери на устройства.

 1. Щракнете върху бутона Windows
 2. Въведете “Система” в полето за търсене
 3. Щракнете върху Система
 4. Потърсете тип система: Това е или „32-битова операционна система“, или „64-битова операционна система“

3. Изтеглете процеса от официалния уебсайт на AMD

В горната дясна част на началната страница, точно под раздела „Поддържа и драйвери“, ще забележите частта с фразата „Намиране на драйвер“. Просто посочете тази част с курсора и след това ще се предостави формулярът “Изтегляне на драйвери”. Има четири полета с падащи опции, от които трябва да изберете, преди да можете да изтеглите правилните драйвери за устройства. Трябва да посочите категорията на вашето устройство в първото поле и тъй като това е графична карта, дясната категория е „Графика на работния плот“. Втората кутия е обозначена с „Продуктова линия“, която изисква да се посочи серията на графичната карта, в нашия случай това е Radeon HD Series.

„Модел на продукта“ ще бъде посочен в третото поле, а правилният избор е Radeon HD 48xxx Series PCIe. Последното поле е много важно, където ще посочите „Тип операционна система“, за да предотвратите проблеми с несъвместимостта, а в случая с нашия пример това е 32-битов Windows 7. Щракването върху „Преглед на резултатите“ ще ви пренасочи към страницата за изтегляне можете да изберете да изтеглите AMD Catalyst Packages или да се подложите на „Индивидуални изтегляния“ и „Незадължителни изтегляния“. Catalyst Software Suite е пакетът, който включва други драйвери на устройства, съвместими с Radeon HD 4890. В индивидуалните изтегляния можете да изберете да изтеглите дисплейния драйвер самостоятелно, а допълнителни изтегляния са налични в раздела „Незадължителни изтегляния“. Ако не сте сигурни, най-безопасният начин е да изтеглите пълния пакет.

Като обобщение, нека прегледаме този 3-стъпков процес, който ще ви помогне да избегнете неизвестен проблем с устройството във вашия Windows 7. Първо, преди да изтеглите драйвера на устройството за графичната карта ATI Radeon HD 4890, трябва да осигурите самоличността (име и модел ) на вашето неизвестно устройство, като използвате идентификационните номера, за да предотвратите изтеглянето на грешни драйвери на устройства. Второ, проверете типа OS, за да избегнете проблеми с несъвместимостта. Трето, бъдете много внимателни, когато избирате от опциите, необходими за намиране на правилните драйвери на уебсайта на производителя. Винаги имайте предвид внимателно да четете описания на файлове за изтегляне, например: Catalyst Software Suite или Display Driver.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta