Безжична система за домашна автоматизация – пълният контрол е под вас!

Б

Да живееш в дом, където всички устройства могат да се управляват от един контролен панел или малко дистанционно управление, не е идея от филмите. Това е много реалност. Ще си спомните, че някога се е смятало, че телевизорите и компютрите са продукти на фантастиката. Днес можете напълно да автоматизирате дома си и да управлявате устройствата си с помощта на един контролен панел.

Много хора са инсталирали системи за домашна автоматизация в къщите си. Технологията се оказа благословия за тези, които водят зает живот и направи живота им по-удобен и сигурен. Можете да използвате вашата система за домашна автоматизация, за да контролирате всеки електронен уред във вашия дом.

Преди това системите за домашна автоматизация не бяха безжични. Те се управляваха от твърд кабел за управление. Благодарение на напредъка в областта на компютърните технологии, безжичните системи за домашна автоматизация вече се предлагат на пазара, за да подобрят качеството на живот на хората.

Производителите на автоматизация вече са интегрирали безжична технология в своите решения за домашна автоматизация. Някои от нас вече са използвали твърди кабелни системи за автоматизация. Сега просто разгледайте предимствата на безжичната технология, интегрирана в система за домашна автоматизация.

Системата за домашна автоматизация се състои от три части: подобен на компютър микропроцесор, структурно окабеляване и свързващ център. Професионалистът обикновено прави структурираното окабеляване и го свързва към центъра за свързване, в който се намира микропроцесорът. Микропроцесорът, който контролирате, от своя страна управлява цялата система за автоматизация. Микропроцесорът има само една функция – комуникира с устройствата във вашия дом. Той превежда командите ви на език, който домашните ви устройства могат да разберат.

Безжична система за домашна автоматизация използва безжичен контролен панел със сензорен екран, който можете да носите със себе си. Обмислете следния сценарий. Гледате филм и изведнъж си спомнихте, че сте оставили включените светлини в кухнята. Не е нужно да ставате и да отивате в кухнята, като по този начин прекъсвате преживяването си при гледане на филми. Просто докоснете икона на безжичния контролен панел на вашия сензорен екран и осветлението в кухнята ви ще изгасне.

Някои системи за домашна автоматизация могат да бъдат програмирани да реагират на вашия глас. Първо записва гласа ви, а след това се подчинява на всичките ви изречени команди. Освен безжичния контролен панел със сензорен екран, ще можете да управлявате устройствата си само чрез гласа си. Просто използвайте команда и компютърът ви ще я запише и съхрани. Когато отново дадете същата команда, компютърът ви ще съчетае гласа ви със запазения запис и незабавно ще изключи или включи съответното осветление или електронно устройство или система за напояване.

Вече можете да свържете вашата система за домашна автоматизация с интернет. Независимо къде се намирате, можете да осъществите достъп до устройствата в дома си чрез Интернет. Например, ако сте заловени в трафика, можете да включите своя PDA, да влезете в мрежата и през интернет, можете да включите климатика си, за да охладите температурата на дома си, музикалната система за възпроизвеждане на любимата ви музика и кафеварката, за да ви направи чаша горещо кафе. След като стигнете до дома, ще откриете, че вашият дом е настроен на перфектна температура, докато любимата ви музика поздравява ушите ви и ви очаква чаша прясно сварено кафе.

С безжична система за домашна автоматизация можете да контролирате какво се случва във вашия дом, независимо къде се намирате. Домашните автоматизации на бъдещето може да донесат повече чудеса. Може би бъдещите домашни автоматизации ще интегрират технология на робот и един ден ще имате свой личен робот, който да ви свърши цялата работа. Докато се приберете от работа, вашият робот може дори да има готова вечеря за вас.

Технологията направи живота безопасен, сигурен и лесен. Можете да живеете в самия „дом на бъдещето“ днес. Просто инсталирайте безжична система за домашна автоматизация.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta