Играете ли компютър и искате най-доброто от вашата графична карта?

И

Въведение

В тази статия ще научите как да извлечете максимума от графичната си карта, като инсталирате нови драйвери и промените Windows. Ръководството се основава на Windows XP Professional Edition, но можете да използвате същото ръководство, за да промените други операционни системи Windows.

Етап 1.

Първото нещо, което трябва да знаете каква графична карта използвате. Най-популярните компании за графични карти са nVidia и ATi. И двете компании имат отлична гама от продукти и предлагат отлично обслужване. След като разберете каква графична карта използвате, отидете на уебсайта на компаниите, където можете да изтеглите най-новите драйвери.

Драйверите са софтуер, който правилно изпълнява вашата графична карта, принтер или скенер. Актуалността с драйверите ще помогне за решаването на проблеми, които могат да възникнат при съвременните компютърни игри. Съвсем наскоро трябваше да актуализирам драйверите си, за да реша проблем, който имах с игра, която наскоро закупих, и това реши проблема ми.

Добре, след като изтеглите драйверите за вашата графична карта, уверете се, че сте създали точка за възстановяване с помощта на помощната програма Възстановяване на системата. Това може да стане, като щракнете върху Старт-> Програми-> Аксесоари-> Системни инструменти и след това Възстановяване на системата. След това следвайте инструкциите на екрана, за да създадете точка за възстановяване. По този начин той гарантира, че ако възникне проблем след инсталирането на новите драйвери, можете да се върнете към точката за възстановяване, за да видите дали проблемът е в инсталираните от вас драйвери.

След като приключите със създаването на вашата точка за възстановяване, трябва да инсталирате драйверите си. Това може да стане чрез двукратно щракване върху файла, който сте изтеглили и след това следвате инструкциите на екрана. След като инсталирате драйверите си, ще трябва да рестартирате Windows, за да могат промените да влязат в сила.

Ако всичко върви по план, трябва да видите увеличение на производителността във вашите игри и няма да е необходимо да се връщате към точката си на възстановяване. Ако имате проблеми, използвайте точката за възстановяване, за да се върнете и да разрешите проблемите. Ако проблемът продължава, свържете се с компанията, която е направила вашата графична карта.

Стъпка 2.

Уверете се, че имате най-новата версия на DirectX. Това може да стане, като отидете на уебсайта на Microsoft http://www.microsoft.com и търсене в DirectX. След като изтеглите най-новата версия, ще трябва да създадете друга точка за възстановяване. Един човек, когото познавам, е инсталирал най-новата версия на DirectX и след това е имал проблеми след това и тъй като не са създали точка за възстановяване, не са могли да разрешат проблема и затова е трябвало да преформатира компютъра си, за да реши проблема. Отново, за да създадете точка за възстановяване, отидете на Старт-> Програми-> Аксесоари-> Системни инструменти и след това Възстановяване на системата.

След като създадете точката за възстановяване, инсталирайте най-новата версия на DirectX, като щракнете двукратно върху файла, който току-що сте изтеглили. Следвайте инструкциите на екрана и след като приключите, ще трябва да рестартирате Windows.

Стъпка 3.

В тази стъпка ще ви преведа през настройката на Windows XP. Първата стъпка ще бъде промяна на производителността на Windows, за да направите това, щракнете с десния бутон върху Моят компютър и след това Properties-> Advanced-> Performance-> Settings и изберете ‘Adjust for best Performance’.

Следващата стъпка е да промените вашите теми, така че щракнете с десния бутон върху работния плот и изберете Properties. В раздела Теми задайте темата си на Windows Classic.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta