Ремонт на Samsung 713N LCD с SE7889-Lf ic проблем

Р

Този Samsung 713N LCD монитор се появи без дисплей и без захранване. С други думи, след като сте включили, можете да видите, че светодиодът за захранване светва (без дисплей) и след това за няколко секунди индикаторът за захранване изгасва. Когато извадих сигналния кабел и включих „включено“, сега можех да видя екранното екранно меню за проверка на сигналния кабел. Това доказа, че инверторната платка, лампата и захранването работят. Отново включих сигналния кабел, светлината на дисплея и захранването изгасна.

След като отворих капака, проверявам сигнала за включване / изключване от дънната платка към инверторната платка. При включен сигнален кабел няма сигнал за включване / изключване към инверторната платка, но когато сигналният кабел е бил изключен, можете да видите ясно от вашия индикатор, че има индикатор за включване / изключване, който влиза в инверторната платка, така че дисплеят се появява с проверката сигнално OSD, налично на дисплея. От този тест е много очевидно, че основният проблем на борда.

За да потвърдите дали проблемът е основната платка, трябва да използвате подобен модел Samsung 713N, за да го потвърдите. Вярно е, че след заместване с известна добра дъска, мониторът е наред. Така че сега можем да потвърдим, че дънната платка е дефектна. Истинският проблем сега е къде можем да намерим тази платка или предполагаемия номер на част SE7889-LF ic за подмяна? Проверката на компонентите около SE7889 ic не дава резултат.

Както бе споменато в предишни статии, отстраняването на неизправности на LCD монитора е лесно, но получаването на частта е малко трудно. Samsung не ви продава дънната платка, ако ги изпратите за ремонт, те ще таксуват много висока цена, която не си струва да се ремонтира.

Докато пиша тази статия, все още не можах да намеря предполагаемия ic, но ако го намеря, ще ви уведомя всички. LCD 510bn lcd мониторът също има такъв проблем, който е развален на дънната платка.

Въпреки че в тази статия не можах да ви посоча точно дефектния компонент, поне вие ​​ще използвате моята процедура, за да потвърдите коя платка дава проблем. С други думи, независимо дали отстранявате неизправности в LCD монитора Samsung 713N или друга марка, методът на тестване е същият.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta